torsdag 11 februari 2016

Dimensioner (Nova #1) - Sofie Berthet

Dimensioner av Sofie Berthet har en fantastisk framsida. Jag sökte efter titeln på framsidan och det tog mig ett tag innan jag såg att den står i klockan. Häftigt!

Om boken
Sjuttonåriga Nova lever ett helt vanligt liv i en liten ort på den skånska sydkusten. Tills hon träffar Alex – då förändras allt. Han är inte som någon annan, och Nova faller handlöst. Men så kommer chocken: Nova får veta att Alex är från framtiden, och att resor mellan dimensionerna – tidsresor – är möjliga. Nova får dessutom reda på att hon är den första människan i historien med förmågan att förflytta sig i tiden. Det öppnar magiska dörrar: Hon får uppleva saker som ingen annan upplevt, saker hon aldrig kunnat drömma om. Men Novas förmåga utgör också ett förödande hot mot det strikt uppdelade framtidssamhället. Något som gör henne till måltavla för mäktiga krafter…

Den här boken kommer jag sätta i händerna på en av mina elever. Hon har precis upptäckt böckernas värld och jag tror att det här kan vara rätt bok för att öka läslusten. Det är en intressant berättelse om tidsresor, framtiden och kärlek. Boken presenteras som en dystopi, men jag vill påstå att det handlar mer om kärlek.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar