fredag 15 maj 2015

Mörkrets demoner: Ondskan vaknar - Kami Garcia

En rätt så snabbläst bok är Kami Garcias bok, Mörkrets demoner. Kami Garcia är författaren bakom böckerna Beautiful Creatures, som ni kanske har hört talas om eller läst. Mörkrets demoner handlar om demonen Andras onda krafter. Andras försöker förstöra en grupp människor för att de inte ska kunna förenas. En förening av dessa människor innebär nämligen att Andras makt stoppas.

Kennedys mor är en medlem i Den svarta duvans legion, men blir dödad av Andras. Kennedy känner inte till Den svarta duvans legion och har därför svårt att tro att hon är nästa generation som ska ta över efter sin mor. Kennedys liv vänds upp och ner efter moderns död och efter att två snygga killar, Jared och Lukas, räddar henne från att bli dödad. Hon följer med Jared, Lukas och två andra medlemmar i Den svarta duvans legion för att leta efter ett vapen som deras förfäder har gömt. Vapnet är det enda sättet för ungdomarna att bli kvitt Andras en gång för alla.

Det bjuds på actionscener, övernaturliga väsen och kärlek. Kennedy är helt säker på att hon inte är en medlem i Den svarta duvans legion, men hon vill ändå hjälpa de andra ungdomarna. Kennedy och Jared utvecklar ett intresse för varandra och det verkar som att Lukas blir svartsjuk på dem, så lite kärlek bjuds det också på med andra ord.

Värt att nämna är att Mörkrets demoner: Ondskan vaknar är bok nummer ett. Det kommer att komma uppföljare till den här boken och förhoppningsvis har de mer att bjuda på. Jag hoppas att Kami Garcia inte gör oss besvikna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar