lördag 14 mars 2015

Systrars öde (Systrarna Cahill #3) - Jessica Spotswood

Jag tror att många tonåringar kommer att bli ledsna över att boken Systrars öde är den sista delen i serien om systrarna Cahill. Serien är skriven av Jessica Spotswood som har lyckats skapa en intressant serie med ett bra innehåll och med ett budskap om fördomar, diskriminering, fattigdom och diktatur.

I den tredje och avslutande delen knyts säcken ihop. De tre systrarna Cahill är häxor, men som personer är de ganska olika. Enligt en profetia ska en av systrarna döda en annan, men alla tre har svårt att tro det. Men kanske kan det hända trots allt eftersom Cate och Maura är riktigt arga på varandra. Maura har nämligen utsatt Finn, Cates kärlek, för minnesförlust så han kommer inte ihåg att han och Cate är förälskade. Tess är den yngsta systern som får allt fler visioner om framtiden medan stadens invånare plågas av febern, som sprider sig.

För att häxorna inte ska hängas av brödraskapet, som anser att alla häxor bör utrotas, har systrarna Cahill och många andra häxor blivit medlemmar i systerskapet. De har blivit nunnor som ser fromma ut, men är egentligen häxor. Brödraskapet anser att häxorna är onda, men det är de egentligen inte. Det utkämpas en kamp, inte bara mellan häxorna och brödraskapet, utan även bland häxorna som vill hämnas ett och annat.

Bortsett från magin så skulle berättelsen kunna hända i verkligheten. Huvudpersonen är Cate som har sina svagheter och sitt dåliga humör. Hon är inte perfekt, men absolut en realistisk hjältinna. Gillar man spännande fanatsy så tror jag att man kommer att tycka om böckerna om systrarna Cahill.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar