måndag 16 mars 2015

Outtalat (Lynburn Legacy #1) - Sarah Rees Brennan

Det känns som att det blir allt vanligare med trilogier. Eller så har det kanske varit vanligt jättelänge och att det precis har slagit mig att nästan varenda ungdomsbok jag läser nuförtiden är den första delen i en trilogi.

Så är det också för boken Outtalat, skriven av Sarah Rees Brennan. Nu är det dock så att jag inte har hunnit läsa Outtalat, men jag har bara hört gott om den. Så här står det i baksidestexten:

För Kami Glass har han alltid funnits där: Jared, pojken hon kan tala med i sitt huvud, men som ingen någonsin sett i verkliga livet - inte ens hon själv. Hon har inte helt lyckats dölja sina inre samtal med Jared för sin omgivning och Kami betraktas därför som ett lite udda inslag i Sorry-in-the-Vale, den sömniga engelska småstad hon bor i. 

Trots detta har Kami funnit sin plats i det lilla samhället. Hon har precis startat en skoltidning tillsammans med sin bästa vän och är nöjd med det mesta i tillvaron.

Men på sista tiden har konstiga saker börjat hända. Från skogen hörs illavarslande skrik om natten och bakom fönstren på Aurimere slott är lamporna plötsligt tända igen: familjen Lynburn, som styrt staden i många generationer, har återvänt efter flera års gåtfull frånvaro. När Kami i hopp om ett scoop börjar forska i familjens historia inser hon att den lilla stad hon trott sig känna så väl är full av hemligheter. Och att pojken hon talar med i sitt huvud mycket väl kan vara nyckeln till alltihop.


Det här är en bok som jag kommer att tycka om. Ingen tvekan om det. Men här ska läsas några andra böcker innan jag tar mig an denna. Har du läst Outtalat så får du gärna kommentera inlägget och berätta vad du tycker om boken.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar