fredag 13 mars 2015

Den röda pyramiden (Kanekrönikan #1) - Rick Riordan

Kanske har du hört talas om äventyrsböckerna om den unge pojken Percy Jackson? Författaren till de böckerna är Rick Riordan, samma författare som nu har skrivit den första boken i serien Kanekrönikan - Den röda pyramiden.

Boken handlar om egyptisk mytologi och vi får möta syskonen Carter och Sadie Kane. Även om de är syskon så är Carter den som reser världen runt med sin pappa medan systern Sadie bor i London med sina morföräldrar. Fadern Julius Kane är en berömd egyptolog vars fru har gått bort. Under ett besök till British Museum händer det något fruktansvärt och syskonens pappa försvinner. Carter och Sadie ger sig ut på ett farligt uppdrag för att hitta sin pappa som har förpassats till glömskan.

Sadie och Carters personligheter ger boken en speciell touch. Syskonen tvingas samarbeta samtidigt som de inte kan sluta slänga ur sig kommentarer om varandra. I den här berättelsen får du lite humor men också en stor dos action. Allt känns så coolt och de mest konstiga sakerna händer rakt framför ögonen på oss. Den här boken rekommenderar jag varmt och jag ser verkligen fram emot att läsa fortsättningen!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar