måndag 30 mars 2015

After: När vi möttes - Anna Todd

Debutförfattaren Anna Todd började publicera sina texter om Hardin och Tessa på sidan Wattpad. Wattpad finns också som app, för den som är intresserad av att titta närmare på onlinetexter som andra skriver. Wattpad är en onlineplattform där författare kan skriva noveller och romaner, kapitel för kapitel. Och Anna Todd har varit väldigt framgångsrik med After-serien på just Wattpad-sidan.

Anna Todd har i boken After: När vi möttes försökt att efterlikna Femtio nyanser-trilogin. Fantasin finns hos Anna Todd också, men hon har inte den författarstil som behövs för att skriva en unik berättelse.

I Anna Todds berättelse är Tessa en naiv flicka som ska börja på college. Där möter hon stereotypa collegestudenter. Det är studenter som festar varje helg, strular och pluggar så lite som möjligt. På college träffar Tessa killen Hardin. Han har tatueringar, är en sarkastisk idiot och han kommer från Storbritannien. Men Hardin har också en annan sida; han tycker nämligen om att läsa böcker, vilket ger hans karaktär lite djup. Tessa dras till Hardin, men blir sårad gång på gång av honom.

After: När vi möttes är troligtvis en lite mer oskyldig version av Femtio nyanser. Dialogen är högtravande med mycket drama, drama, drama och drickande. Karaktärerna är platta och den vardagliga konflikten är så nära hela tiden. Tessa accepterar Hardin trots hans fel och brister och trots att han sårar henne hela tiden, varje dag.

Jag vet inte vad jag ska tycka om den här boken. Jag sträckläste den, men snabbläste också eftersom många scener kändes som upprepning. Blir jag tvungen att betygsätta den så säger jag tre stjärnor av fem möjliga. Fanfiction har blivit lite populärt nu. Författare inspireras att skapa en egen historia genom att använda sig av redan skrivna karaktärer. Anna Todd har här inspirerats av E.L. James som i sin tur blev inspirerad av Twilight.

Är detta ångestladdad ungdomsromantik? Japp! Och jag tror att många kommer att läsa den här serien som Norstedts har valt att ge ut på svenska. De tre första delarna kommer på svenska redan i år.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar