söndag 15 februari 2015

Half Bad: Ondskans son - Sally Green

Half Bad: Ondskans son är den första boken i en trilogi skriven av Sally Green. Berättelsen handlar om den unge Nathan vars mamma var en vit häxa och vars pappa är en svart ondskefull häxa. De vita häxorna försöker att passa in i samhället medan de svarta häxorna är farliga enstöringar som, enligt de vita, mördar andra häxor och tar deras styrka.

Nathans far är Marcus, den mest hatade av alla svarta häxor. Därför är också Nathan hatad och när han blir förälskad i en vit häxa tas han i förvar av det allsmäktiga rådet. Nathan blir torterad och utbildad i hemlighet för att mörda sin far. Men innan sin 17-årsdag lyckas Nathan fly för att hitta någon som kan ge honom hans tre gåvor. Får Nathan inte sina gåvor innan han fyller 17 år så kommer han att dö.

Sally Green har skrivit en dyster berättelse, den första i en planerad trilogi om Nathan som skadas och blir offer för vita häxors planer. Författaren lyckas väl med att fånga Nathans plågor och tankar. Nathan tvivlar på de vita häxornas godhet. Han är ensam, utstött och jagad på grund av den kraft han bär på.

Half Bad är en mörk och magisk berättelse. Se gärna trailern nedan, den är fantastisk.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar