söndag 15 februari 2015

Black Ice - Becca Fitzpatrick

För en tid sedan läste jag en artikel på nätet om läsplattor och fysiska böcker. Kort sagt så sades det att man kommer ihåg mer av bokens innehåll om man läser den i fysisk form. Själv läste jag Becka Fitzpatricks senaste bok, Black Ice, på mobilen för två veckor sedan. Igår kom jag på att jag inte hade skrivit om boken här på bloggen samtidigt som jag upptäckte att jag har fått en total blackout när det gäller bokens handling. Jag var tvungen att läsa igenom lite snabbt igen för att kunna skriva några rader här.

Becca Fitzpatrick är författaren till böckerna Fallen ängel, en serie i tre delar. Black Ice är en bok som handlar om helt andra saker och känns lite mer realistisk är Fallen ängel. Boken utspelar sig under vintern. Britt ska vandra med sin kompis nära kompisens familjestuga mitt ute i ingenstans. Detta vill hon göra för att imponera på sin ex pojkvän. På vägen får Britt och hennes kompis motorstopp och de lyckas ta sig till en obebodd stuga där två killar befinner sig. Frågan är om Britt och hennes kompis kan lita på killarna?

Det här är lite av en thriller vilket inte brukar vara så vanligt i YA-böcker. Men den är väldigt spännande. Britt och hennes kompis blir kidnappade att båda pojkarna som befinner sig i stugan och snart uppstår Stockholmssyndromet. Britt blir kär i sin kidnappare, för det är väl så att han ändå är snäll innerst inne? Eller?

Läs boken! Den är verkligen bra om man tycker om snöstormar, thriller och YA-böcker! Men min rekommendation är att du läser en fysisk bok. Varning för blackout annars... Här nedan kan du se bokvideon:


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar