lördag 3 januari 2015

Gästinlägg av författaren Stina Nilsson

Hej!

Jag, Stina Nilsson (Bassell) har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska”, ”Vattnets ådra” och ”Luftens sötma”, två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta – och om trollen och spöket”.

Romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt” blev en naturlig följd av mitt skrivande, och är just nu ”färdigpackad och i vägskickad” med två manus, romanen ”I mjölnarens spår” och en vuxensaga ”Mannen i rocken”.

Har i dagarna fått den stora glädjen att bli tilldelad ett arbetsstipendium från Sveriges författarfond. Det känns stort, och en ära att få det. Den stora lyckan att få ett erkännande är sammankopplat med de pengar som kommer ”som ett brev på posten”.

Efterlängtat att kunna slappna av och i ett lite mer avslappnat tempo se mig om efter förlag efter ett avslutat manus. Nappar ingen så har jag råd att fortsätta min strävan efter att inte arbeta i mörkret.

Och nu kan allting som kostar få kosta lite utan att jag svettas pärlor och undrar hur det ska gå med hem och hus.

 Och så här kände jag mig i just det ögonblicket:
”Framför mig står texten ”Styrelsen för Sveriges författarfond har den 10 december 2014 beslutat tilldela dig ett arbetsstipendium på…”

Jag vrider och vänder på pappret, bokstäverna hoppar åt sidan och jag frågar min sambo vad det står där. Hjärtat hoppar och min kropp spänner sig som inför ett framträdande, och frågar honom igen vad som egentligen står där.

Han skriker av lycka medan jag sitter stum och nickar och med hjärtat i halsgropen så nickar jag igen och är för ovanlighetens skull tyst. I kroppen är det som om en våg av skratt och gråt far rätt igenom mig.

En lycka stor som en ”gigant” får mig att efter några dagar förstå att någon tror på mig. Att det jag gör är bekräftat av någon som har synat vad jag gjort och tycker att jag är värd att lyssnas på.
Jag bara säger att nu kan jag fortsätta skrivandet med ett annat lugn i kroppen, jag bara säger att nu fick jag ett härligt skratt i min kropp och en frihetskänsla infann sig.

Tro mig, jag vill inte till månen, och inte till stjärnorna heller, utan jag vill befinna mig här i månljuset tillsammans med familj och vänner. Det är här ”godsakerna” finns. 

I varje hörn av en människa lyser det av intressanta och pockande saker. Ett hus som berättar, en sak som snackar lite, och en människas tysthet som säger allt.

Allt i fiktionens värld, med små nypor av sanning, det är där jag vill vara med mitt skrivande.
Tack så mycket Sveriges författarfond för den tiden av lugn som ni gett mig!

jag gråter med min nacke
jag gråter med min fot
jag skrattar med min fantasi
 Stina”

Matilda Aldsjö Smile magazin:
”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren.
Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

Ha det så bra och jag hoppas att min glädje kan smitta av sig lite, och att mina böcker kan falla i smaken.

Kram Stina 

Författarsida: http://stinanilssonbassell.wordpress.com/

1 kommentar :

  1. vill bara ge er min författarsida här:

    http://stinanilssonbassell.wordpress.com/

    Stina Nilsson (Bassell)

    SvaraRadera