fredag 26 december 2014

Mördarens apa - Jakob Wegelius

Har du läst Legenden om Sally Jones? Det har nämligen inte jag, men enligt baksidestexten till boken Mördarens apa så gör det inte något om man inte har läst Legenden om Sally Jones, eftersom Mördarens apa är en fristående fortsättning på den. Men hur som helst så är det viktigt att berätta att båda böckerna har belönats med Augustpriset. Författaren till båda böckerna är Jakob Wegelius och böckerna ges ut av Bonnier Carlsen.

Boken har ett häftigt format och med sina 618 sidor tar den lite tid att läsa. Mördarens apa är en rikt illustrerad berättelse kombinerad med mycket text som passar barn i slukaråldern. Mördarens apa är en äventyrsberättelse om gorillan Sally Jones. Sally Jones vän, kapten Koskelas, har blivit fängslad eftersom han är anklagad för mordet på Alphonso Morro. För att rentvå kaptenen får vi följa Sally Jones kamp i en hisnande resa till Indien.

Det är en spännande berättelse om en sympatisk gorilla i människornas värld. Sally Jones gör berättelsen speciell. Boken är en tegelstensvarning för nya läsare, men har du en bokslukare där hemma så rekommenderar jag den varmt! Det är en fantasifull värld Jakob Wegelius presenterar, men också verkligheten. Att Sally Jones är ensam i världen, ja, det är vi ju allihopa, men på sin resa hittar hon vänner som hon kan vara tillsammans med.

Bokvideo:Inga kommentarer :

Skicka en kommentar