måndag 27 oktober 2014

Höstlov = mer tid till läsning

Visst kommer jag att läsa under höstlovet. Det kommer bli massor av läsning, men innan jag börjar med läsning av fler böcker vill jag först berätta för er om två bra böcker jag redan har läst.

Fransk Curry. 100 steg från Bombay till Paris - Richard C. Morais
Det här är en fin och underhållande bok om kärleken till mat. Familjen Haji trotsar fattigdomen och bestämmer sig för att starta en restaurang i Bombays finare kvarter. Det blir en klassresa som inte många är välvilliga till. Snart flyr familjen landet på grund av en tragedi och hamnar i Schweiz. De blir granne med en ägare till en högklassig restaurang, som blir pojkens mentor och snart visar det sig att den unge pojken i familjen Haji är en begåvad kock.

En charmig och varm berättelse om kulturkrockar. Boken är filmatiserad och regisserad av Lasse Hallström.


En enda natt - Simona Ahrnstedt
Kära läsare, återigen har Sveriges romance-drottning levererat igen. Romance när den är som bäst! Boken är den första delen i en ny serie och den utspelar sig i nutid jämfört med Ahrnstedts tidigare böcker.

Den här gången möter vi finanskvinnan Natalia De la Grip som försöker få en ledande position i familjens mansdominerade finansimperium. Född överklass kämpar hon för en självklar plats. Sedan har vi David Hammar, från en fattig bakgrund, som har arbetat upp sig till en framgångsrik och avskydd person inom finansvärlden. Davis och Natalia är konkurrenter, men när de träffas uppstår en attraktion.

Det är en smart och välskriven berättelse. Längtan efter kärlek är bokens huvudingrediens. Fantastiskt bra bok av Simona Ahrnstedt!Inga kommentarer :

Skicka en kommentar