torsdag 30 oktober 2014

Champion (Legend #3) - Marie Lu

Marie Lus Legend-trilogi är en fantastisk dystopisk science fiction-trilogi som inte gör sina läsare besviken. Jag har väntat på den tredje och avslutande delen i Marie Lus berättelse om June och Day. De tidigare två böckerna kan du läsa om här och här.

Beskrivning
June och Day har offrat mycket för medborgarna i Republiken och för varandra. Men det var långt ifrån tillräckligt. Nu står Republiken inför sin värsta kris någonsin och June, underbarnet, och Day, legenden, står i händelsernas mitt.

June har en hög befattning inom den styrande eliten och Day är en hyllad folkets hjälte. Men precis när fredsavtalet med Kolonierna, som stridit med Republiken, i snart ett århundrade, ska bli verklighet orsakar en fruktansvärd pestsmitta panik i Kolonierna. Ett fullskaligt krig verkar oundvikligt. Den här gången kommer inte Republiken att kunna hålla stånd, och den enda lösningen är att finna ett botemedel mot smittan och det snabbt. Det är en kamp mot klockan, och samtidigt vacklar Days egen hälsa.

Day och June är återigen tvungna att sätta allt på spel, inklusive de människor de älskar. Kommer deras kärlek att bestå genom den slutgiltiga prövningen?

Den sista striden är här.


Mitt omdöme
Jag älskar dystopier och jag blir nästan aldrig besviken. De två tidigare böckerna i serien, Legend och Prodigy, tyckte jag om väldigt mycket. Trots detta var jag ändå lite orolig för att den här boken kanske inte skulle leva upp till mina förväntningar. Men jag blev inte besviken, även om avslutningen kändes lite annorlunda och inte som jag hade hoppats på.

I den avslutande delen sker det krig, dödssjukdom och action hela tiden. Det är ett högt tempo. Som sagt, den enda åsikten jag har är faktiskt om slutet och det får jag helt enkelt leva med. Så med andra ord, tycker du om dystopiska berättelser med trovärdiga, starka karaktärer, och en medryckande historia? Då är den här trilogin en av de bästa böckerna i sin genre.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar