söndag 7 september 2014

Kongospår (Afrikatrilogin #2) - Christian Unge

Debutromanen Turkanarapporten skriven av Christian Unge följs upp av Kongospår, som jag har väntat på och nu äntligen fått läsa!

Kirurgen Martin Roeyken söker sin familjs historia som han får reda på mer om när han under sitt arbete på Karolinska sjukhuset i Stockholm behandlar en cancerpatient. Cancerpatienten berättar om Martins familj och deras förflutna, men hinner avlida innan han berättar allt. Martin vet inte om han ska tro på allt cancerpatienten har berättat, men han bestämmer sig ändå för att ta reda på sanningen som bland annat handlar om övergrepp i Kongo på 1960-talet. Martins sökande rör upp starka känslor och han får snart gangsters i hälarna som vill få Martin på andra tankar.

Martins jakt börjar i Sverige och vi får följa honom till Belgien, Burundi, Kongo och tillbaka till Sverige. Stoppen i de olika länderna varar inte länge för att man ska få en känsla för det nya landet, vilket jag tycker är lite synd. För övrigt är det en snyggt skriven roman om våld och bevarade hemligheter.

Christian Unge skriver spännande romaner som är läsvärda. Ytterligare ett plus är att författaren skänker, per såld bok, tio kronor till Läkare utan gränser.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar