fredag 13 juni 2014

Gregor: Krigarens död (Krönikan om Underjord #5) - Suzanne Collins

Nu är den här! Boken om den sista striden i Underjord. I Gregor - Krigarens död, som kommer lagom till sommarlovet, försöker Gregors vänner hindra honom att läsa den sista profetian. Men Gregor hittar den ändå och i den står det att krigaren ska dö. Och är det inte Gregor själv som är krigaren?

Gregor slåss för sina vänner och för sin familj samtidigt som han måste knäcka en kod, hitta den mystiska prinsessan och få kontroll över sin mörka sida. Gregor måste också besegra den onde Bane.

Författaren, Suzanne Collins, har i den här boken lyckats knyta ihop alla lösa trådar med profetian och Gregor lyckats till slut komma hem igen till ovan jord. Tiden har inte stannat ovan jord, Gregor har missat skolan, han har inga vänner och han drömmer mardrömmar på grund av de krig han har fått utkämpa i Underjord. Men andra ord kan inte Gregor leva ett "normalt" liv igen. Lite trist slut måste jag erkänna, så jag kommer inte att sakna den här serien. Däremot tror jag att den passar bokslukare, oavsett ålder.
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar