måndag 23 juni 2014

Det här sommarlovet ska ägnas åt läsning, läsning och läsning!

Känslan av att inte hinna läsa alla bra böcker är borta. Sommarlov innebär regelbunden bokläsning. Jag har några böcker i min iPad som jag har hunnit läsa denna sommar. Och tänk, än är inte sommarlovet slut! Yeey! Följande böcker har jag hunnit läsa:

En av oss: en berättelse om Norge - Åsne Seierstad
En stark och gripande bok om en ung man från Oslo, som låg bakom den största attacken på Norge i fredstid. Sedan 22 juli 2011 försöker Norge förstå vad som drev Breivik till att mörda oskyldiga människor. Åsne Seierstad berättar om en man som i många år försökt att passa in i samhällets ramar. Hon berättar också om de drabbade. Många som åkte glatt iväg till sommarlägret på Utoya, men bara några av dem skulle komma hem igen.

Jag heter inte Miriam - Majgull Axelsson
Familjen ska fira Miriams 85-årsdag. Miriam påstår att hon heter något annat och familjen tror att hon har blivit dement. Men Miriam bär på en hemlighet som hon tvingats bära på i nästan hela sitt liv, en hemlighet som bara hon känner till. När Miriam tar en promenad med sitt barnbarn berättar hon då om sitt förflutna, hur hon blev Miriam och vad det är för tatuering hon har på sin arm. Dåtid och nutid vävs ihop och blir en fantastisk berättelse om identitet och utanförskap.

Projekt Rosie - Graeme Simsion
Det här är en riktig underhållande feelgood-roman. Det är inte ofta jag läser såna, men nu blev det så ändå. Och det ångrar jag inte! Den 39-årige Don Tillman ska gifta sig, men han vet inte med vem. Trots att han ser bra ut så har han aldrig passat in i sociala sammanhang och han har svårt att få kontakt med kvinnor. Don startar Projekt Fru för att hitta den perfekta partnern, en som inte får rubba hans inrutade liv. Rosie Jarman är kvinnan som lyckas vända upp och ner på Dons tillvaro. Ju mer Don engagerar sig i Projekt Rosie, desto mer förstår han om sin trista tillvaro och att kärleken inte kan hittas med vetenskapliga tester.

Oceanen vid vägens slut - Neil Gaiman
En gripande, spännande och fängslande berättelse om en man som återvänder till sin barndoms trakter på den engelska landsbygden. Hans undermedvetna har fört honom till en bondgård där familjen Hempstock bodde. Familjen Hempstock bestod då av Lettie, hennes mamma och hennes mormor. Nu finns de äldre kvinnorna kvar, men inte den elvaåriga Lettie som försvann. Mannen minns tillbaka när han som sjuåring fick en barnflicka som inte var mänsklig och han minns sådant som man inte vill minnas. Det här är en underbar bok om en stämningsfull barndomsskildring.Inga kommentarer :

Skicka en kommentar