torsdag 27 mars 2014

Lättlästa böcker för vuxna nybörjare

Vilja förlag vill jag påminna om. De ger ut lättläst litteratur för läsovana vuxna. På deras hemsida finns också arbetsmaterial till böckerna för pedagogen och för läsaren. Själv har jag läst fyra nya böcker:

Beredd på det värsta - Lou Allin
Boken med originaltiteln Contingency Plan handlar om änkan Sandra som förälskar sig i Joe, en förmögen advokat som hon gifter sig med efter två månader. Till en början var Joe en bra man både mot Sandra, men även mot hennes 12-åriga dotter. Efter äktenskapen förändras Joe. Han försöker styra Sandra och blir alltmer våldsam. Sandra vill fly från äktenskapet, men kan hon undkomma den farliga Joe eller kommer han att hitta henne och döda henne? En bra bok med en snabb handling som rör sig framåt med stor spänning.

Jag är inte dum - Josefin Schygge
Ahmed har lämnat sitt land och flyttat till Sverige. Han har svårt att finna sig till rätta i det nya landet. Det här är Ahmed inte ensam om och därför är det viktigt att belysa dessa situationer, eller problem, i böcker. För nyanlända är det viktigt att förstå att de inte är ensamma om att känna så som Ahmed känner.

Sara och Sami talar ut - Tomas Dömstedt
Det här är den andra boken i serien om Sara och Sami. Berättelsen handlar om ett par som delar på allt men som ibland ställs inför vardagens utmaningar. Sara och Sami behöver prata med varandra och lyssna på varandra för att det inte ska uppstå konflikter.

Fyra sekunder - Kirsten Ahlburg
Boken handlar om ett vanligt par i en vanlig stad där en tågolycka förändrar vardagen. Efter tre veckor vill tågchauffören Olle börja jobba igen. Han längtar efter sina kollegor även om han har ångest när han kör förbi olyckplatsen första dagen på jobbet. Men som tur är har den olycksdrabbade killen klarat sig och både han och Olle försöker bearbeta det som har hänt.
 

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar