fredag 14 februari 2014

Stjärnmärkt (Systrarna Cahill #2) - Jessica Spotswood

Efter att ha läst Farlig förmåga, den första boken i serien om systrarna Cahill, ville jag väldigt gärna läsa Stjärnmärkt också för att dyka tillbaka in i en mörk och förtryckande tidsålder förtrollad av profetian. Berättelsen är fängslande och spännande. Den tar vid några veckor efter att Cate har gått med i systraskapet. Cate saknar Finn och sina systrar oerhört mycket, men måste stanna kvar hos systrarna på grund av profetian som säger att en av tre systrar kommer att bli den mäktigaste häxan någonsin, den som störtar Broderskapets tyranni och banar väg för en magisk tidsålder.

Cate är en osjälvisk syster som börjar acceptera sitt öde. Hon tänker klokt, vilket en av hennes systrar, Maura, inte gör. Maura är svartsjuk och besatt av att vara den utvalde i profetian. På grund av detta skapar hennes handlingar en stor klyfta mellan de tre sytrarna Cahill.

Författaren Jessica Spotswood har höjt ribban i bok nummer två. Berättelsen är mer fängslande samtidigt som hon har gett en djupare beskrivning av karaktärerna. Den förtryckande världen i brödraskapets händer där kämpande, hungriga familjer blir alltmer rastlösa ger ett djup i berättelsen. Brödraskapet har en förtryckande makt och deras mål är jagandet av häxor att spärra in eller bränna på bål.

Hoppas den tredje boken kommer snart. Det är så tråkigt att behöva vänta nu när Stjärnmärkt slutade med en cliffhanger.
 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar