måndag 10 februari 2014

Min son tipsar....

... om tre böcker som han vill att jag ska skriva om. Han har läst böckerna själv och tycker att andra också borde läsa dem.

Den första boken heter Hur du krossar en drakes hjärta av Cressida Cowell. Hicke Hiskelig får ett omöjligt uppdrag. I sökandet efter Kamikatzi hamnar Hicke i ett land där han bli en ofrivillig friare till Ful-Bulornas prinsessa Diva O'Fulia. Berättelsen är fartfylld med humor. Rekommenderas varmt av min son!

Två andra böcker som tipsas om är böckerna om Rolf - Rolf på fotboll och Rolf på en öde ö. Rolf påminner om en svensk Bellman som är väldigt nyfiken och vill ordna och fixa allt han ser. Olyckligtvis slutar det inte så bra alla gånger och Rolf måste ofta ta till flykten. Böckerna innehåller fina och roliga färgillustrationer. Textmängden är begränsad med enkla dialoger och korta meningar. De här böckerna läser min son för att han tycker att Rolf är rolig. Annars är böckerna i första hand tänkta för barn som behöver komma igång med sin läsning, har lässvårigheter eller är nyanlända. Till böckerna finns det också arbetsmaterial att ladda ner från Nypon förlags hemsida.
 

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar