tisdag 21 januari 2014

Blodsväktaren (Blodsmagi #2) - Tessa Gratton

Blodsmagi var inte en av mina favortiböcker förra året. Trots det har jag nu läst Blodsväktaren, den andra boken i serien "Blodsmagi" av Tessa Gratton. Inte blev jag mer förtjust i den, kan jag berätta. Jag blir lite besviken över att allt kretsar kring blod och att det beskrivs som något magiskt som kan hela och skapa. Magin är mörk och allt befläckas, utsmetas, droppas och blandas med blod. Nej, tack! Jag läser hellre andra böcker.

Och vad handlar boken om? Här får ni några rader om boken från Bokus:

För Mab Prowd har magi alltid känts lika naturligt som att andas. Hon har vuxit upp med den, på en ensligt belägen gård tillsammans med andra utövare. Kanske är det skälet till att hon har få vänner i sin egen ålder, men det har också gett henne en obestridlig känsla av att vara betydelsefull. Hon ser det som sin skyldighet att utöva och skydda ma gin, såsom Blodsväktarna har gjort i århundraden. Ute i naturen, långt från alla vittnen, kan hon utöva den med stolthet och glädje, men hon vet också att om blodsmagin inte utförs på rätt sätt kan dess kraft bli oöverskådlig och fruktansvärd.

En morgon, när Mab försöker sig på en både farlig och svår formel, så händer något. Hon väcker något till liv, större och mäktigare än hon kunnat ana. Och hon har en åskådare, en ung man, Will. Det han får se är för egendomligt och skrämmande för att ens försöka förstå. Han flyr från platsen men Mab och Will kommer att mötas igen.

 

2 kommentarer :

  1. JAg gillade inte heller blodsmagi men tyckte ändå att den här var snäppet bättre, glad att författaren går åt det hållet i alla fall.

    SvaraRadera
  2. Jag gillade verkligen Blodsmagi och jag vill verkligen läsa (och ha) denna!

    SvaraRadera