lördag 28 december 2013

Rebellhjärta (Dustlands #2) - Moira Young

Saba har räddat sin tvillingbror Lugh från tontonerna och nu är dem på väg västerut för att leva ett bättre liv. Där ska också Saba förenas med sitt hjärtas önskan. Men när Saba får höra att Jack är i trubbel, tänker hon inte på något annat än att vända tillbaka för att hjälpa honom. Ryktet säger att Jack arbetar med tontonerna nu, vilket Saba inte tror på. Men frågan är om Saba känner den riktige Jack och är hon villig att riskera allt, inklusive sin familj, för att rädda Jack?

Rebellhjärta fortsätter precis där Blodröd väg slutade. Dustlands böckerna ger fängslande läsning som jag tror kommer uppskattas av läsare som är förtjusta i dystopiska berättelser. Saba är en viljestark tjej, kapabel till mycket och hon gör allt för att hitta sin sanna kärlek; Jack. Saba är också beslutsam av sig och hon övervinner svåra hinder. Berättelsen innehåller action, fara, vänskap och kärlek.

Trots att Rebellhjärta är en bra bok som fängslade mig, blev jag ändå lite besviken eftersom den inte var lika bra som första boken i Dustlands trilogin. Trots det kommer jag ändå läsa den sista delen i serien, när den nu kommer ut på svenska.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar