lördag 2 november 2013

Stad av aska - Cassandra Clare

Stad av aska är den andra boken i Cassandra Clares serie för unga vuxna. Boken ingår i serien The Mortal Instruments. Den första boken heter Stad av skuggor och den har jag skrivit om tidigare på bloggen.

Stad av aska fortsätter på den första boken. Den handlar om den dolda värld som Clary har kastats in i. Hon kan se bortom det vanliga livet som skyddar normala människor, eller mondäner som det heter i böckerna. Clary har upptäckt feerna, varulvarna, vampyrerna och demonerna. Clarys sedan länge försvunna far finns med i berättelsen och han är "the bad guy". Valentine, som Clarys far heter, planerar ett politiskt övertagande av Skuggägarnas regering med hjälp av demoniska krafter, som Clary och hennes vänner svurit att kämpa mot.

Clary är en kämpande hjältinna och en osäker tonåring. Hon är fast i ett triangeldrama med bästa vännen Simon och hennes bror Jace som jag tror inte är hennes bror egentligen. Det finns en underton av att både hon och Jace blir lurade att tro att dem är syskon. Jag antar att det kommer visa sig i nästa bok om hur det ligger till. Det finns naturligtvis blodiga och adrenalinpumpande strider också förutom romantik och kärlek.

Emellanåt kan ungdomarnas repliker kännas lite malplacerade, men för övrigt är det en spännande berättelse att läsa. Rekommenderas!
 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar