tisdag 23 juli 2013

När jag har ro i kroppen

Jag har kommit in i en bokläsarfas så ingenting kan få mig att lägga ner en bok när jag väl har börjat läsa den. Just nu ingår endast skönlitterära böcker i min bokläsarfas som oftast inträffar när jag har ro i kroppen. Jag har precis avslutat Den femte vågen av Rick Yancey, som jag tyckte väldigt mycket om, och har nu påbörjat Gycklarens arv av Kersti Vikström.

Om boken enligt Bokus:
Nova är ett feodalt uppbyggt rike, där endast de allra rikaste är fria att styra sina liv. Esmeralda är tio år när hon skickas till huvudstaden Corona för att arbeta som kammarjungfru åt guvernörens äldsta dotter. Hennes föräldrar, liksom hon själv, är kontraktsarbetare, en slags livegna, och deras liv styrs av den som äger deras kontrakt. Under tiden som hon lever i palatset i staden upptäcker hon och börjar för sig själv ifrågasätta de enorma orättvisor som råder i landet. Under en resa till guvernörens släktingars gods på landet möter hon för första gången soller, en förtryckt folkgrupp som levde i Nova långt innan Esmeraldas folk kom dit. Där träffar hon även Storm, en soller som arbetar som slav på godset och som kommer att förändra hennes liv.

En tidlös och spännande bladvändare som tar med dig genom myllrande städer, vindlande natur och mörka fängelsehålor. Den sträcker sig över ålders- och genregränser och snuddar vid politiska ämnen som känns lika aktuella idag som för fyra hundra år sedan, och som känns lika verkliga i vår värld som i Nova.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar