måndag 22 juli 2013

Den femte vågen - Rick Yancey

En bok du INTE får missa i år är Den femte vågen av Rick Yancey.

Beskrivning från Adlibris:
Om vi skulle få besök av utomjordingar tror jag att det skulle sluta ungefär som när Christofer Columbus klev iland i Amerika - det vill säga inte så bra för ursprungsbefolkningen. Stephen Hawking

Efter första vågen finns bara mörker. Efter andra vågen är det bara de som har tur som överlever. Efter tredje vågen är det bara de som har otur som överlever. Efter fjärde vågen finns bara en regel: lita inte på någon.

Nu är det gryning efter den femte vågen och Cassie flyr från De andra. De som ser ut som vanliga människor men som dödar alla de ser. De andra, som har splittrat jordens få överlevande. Cassies föräldrar är döda och hennes lillebror tillfångatagen. Nu flyr hon för livet, hon flyr från De andra. Cassie har valt att inte lita på någon. Hon vet att ensam är stark inte bara är ett slitet uttryck, utan det kanske enda sättet att hålla sig vid liv.

Oavsett om du tror att det finns liv därute eller ej, kommer du inte kunna lägga den här bladvändaren ifrån dig. Den femte vågen har på kort tid tagit USA med storm. Högt tempo och oavbruten spänning för alla som gillar Homeland, Hungerspelen och Cirkeln.Kommentar:
Jag har fått ett okorrigerat exemplar från Rabén & Sjögren som jag läser nu. Boken är så bra att jag försöker dra ut på läsningen. Enligt Bokus utkommer boken 2013-08-01. Håll utkik!
2 kommentarer :