onsdag 3 juli 2013

Bokklubben vid livets slut - Will Schwalbe

En sann histora skriven av Will Schwalbe är Bokklubben vid livets slut. Wills mamma har cancer och hon är döende. Hon och Will bestämmer sig för att bilda en bokklubb för att diskutera de texter som de har läst och för att prata om livet och minnen i takt med att livet går vidare för familjen trots mammans svåra sjukdom.

Visdomar om livet, tankar och skildringar om olika böcker har skapat en stark och personlig berättelse om människorelationer. Mamman och sonen kommer närmare varandra och de talar om tunga ämnen utifrån de lästa texterna. Detta är Wills egen berättelse, men jag tror också att varje läsare av denna bok kommer att hitta en egen beröringspunkt. Det är en bok som har mycket att ge och väldigt svår att lägga ifrån sig när du väl börjat läsa den.

Litteraturen har en läkande makt och när livet är för svårt att hantera, kan samtal om annat ändå göra det lättare att prata om saker du vill ha sagt. Det pågår många samtal mellan mor och son och som läsare tror jag att det är i samtal med andra läsare av boken som berättelsen kan få mera liv.

1 kommentar :

  1. Verkar vara en trevlig bok. Är sugen på att läsa den!

    SvaraRadera