måndag 1 juli 2013

Blunda och hoppa - Sarah Dessen

Det skulle kännas lite konstigt att skriva om böcker för unga vuxna på bloggen utan att ha läst någon bok av Sarah Dessen. Hon är en välkänd författare och hennes böcker är omtyckta av många unga vuxna. Man kan lätt tro att hennes böcker är lätta och fluffiga, men långt ifrån.

I Blunda och hoppa får vi träffa Remy, huvudpersonen, som vägrar handla innan hon tänker efter. Hon är den som ger sig in förhållanden, men vill inte engagera sig känslomässigt. Hennes mamma har gift sig fem gånger och pappan stack innan Remy föddes. Men det blir inte alltid som man planerar. Remy träffar Dexter, en klumpig kille som står för allt Remy inte tycker om.

Dessen skildrar familjen, vänskap och dramatiska händelser. Remy är en annorlunda karaktär och inte på något sätt perfekt. Majoriteten av berättelsen kretsar kring Remys relation med Dexter och de tankar som går igenom Remys huvud. Det är en avslappnad roman som bjuder på det verkliga livet och människorna i berättelsen känns verkliga. Huvudbudskapet är att du inte ska låta dina föräldrars liv och förflutna avgöra din egen framtid. Ibland behöver man ta risker själv för att förstå vad som som kan hända.

3 kommentarer :

  1. Jag har inte läst något av Sarah Dessen men borde kanske ge henne en chans då, som du säger så är det lätt hänt att man tror att de är lättsamma på grund av omslagen.

    SvaraRadera
  2. Omslagen kan lura en. Testa att läsa denna bok.

    SvaraRadera
  3. Har läst tre av hennes böcker.. Otrloligt bra säger jag bara! :)

    SvaraRadera