fredag 12 april 2013

Den mörka staden - Carrie Ryan

Den tredje och avslutande delen i Carrie Ryans zombieapokalypstrilogi är här. Det är en otrolig serie som för varje bok blir allt bättre. Den här sista boken är en fortsättning på tidigare böcker och berättas ut Annahs synvinkel. Annah väntar. Väntar på att Elias ska komma tillbaka till henne. Det har gått en lång tid och Elias är fortfarande inte tillbaka. Annah är fast besluten att istället leta efter sin syster Abigail och börjar sökandet efter henne.

Annahs känslor beskrivs på ett otroligt sätt och man lär känna hennes karaktär väldigt bra. Berättelsen drivs på, Annah är en stark tjej vilket visar sig i återföreningen. Det gör ont, smärtan, sveket och avundsjukan. Carrie Ryan är duktig på att beskriva detaljer och har ett sätt som får karaktärerna att vakna till liv. De blir verkliga och jag känner med dem.

Catcher är en kille som, precis som Annah, känner sig sviken. Men Catcher ger Annah styrka även om de båda har blivit sårade. De delar på smärtan, anförtror sig åt varandra och faller för varandra.

Det här är en fantastisk bok, en riktig blandvändare! Slutet känns dock inte riktigt som ett avslut. Vem vet, kanske kommer Carrie Ryan att spinna vidare på de lösa trådarna.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar