onsdag 13 mars 2013

Vårens nyheter från Vilja förlag

Jag vill återigen göra lite reklam för Vilja förlag som ger ut lättläst litteratur för vuxna. Nu finns det lite fler titlar, både på svenska och engelska i deras utbud. Vad jag gillar med förlaget är också att de lyssnar på dig! Tycker du att något saknas i deras utbud, vill ge tips och förslag på vad deras böcker ska handla om eller om det ska vara bilder i böckerna? Då kan du mejla till projektledaren Lina Nordstrand (lina@viljaforlag.se) om detta.

Böckerna är på olika språknivå och sedan starten hösten 2012 har Vilja förlag gett ut ett tjugotal lättlästa böcker. Till alla deras böcker finns också gratis arbetsmaterial på hemsidan. Syftet med arbetsmaterialet är att det ska underlätta för pedagoger att arbeta med Viljas böcker i undervisningen.

 
 
På bilden ovan ser du katalogen för våren 2013 med lättläst litteratur från Nypon förlag och även Vilja förlag (som är en del av Nypon förlag). De tre böckerna på bilden är vårens nyheter från Vilja förlag.
 
Barnet av Hans Peterson - ingår i en serie om Anna och Jonas. Paret väntar barn. Jonas tror att det är en flicka och Anna känner på sig att det är en pojke. Det blir tvillingar.
 
God död jul av Inger Frimansson - lättläst bok av deckarförfattaren Frimansson som handlar om tjejen Linda vars liv har rasat samman. Hon har fått sparken från jobbet och chefen hittar på saker om henne. En dag får Linda en farlig idé. Hon ska hämnas på alla...
 
Håll mitt hjärta av Bente Bratlund - är "en berättelse om ett liv som inte blev som det var tänkt. Om en kärlek som inte hittade hem. Om en dröm som aldrig blev verklighet" (ur baksidestexten). Det är en väldigt fin berättelse som jag inte vill skriva mer om. Risken är då att jag avslöjar för mycket.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar