söndag 17 mars 2013

Pojken som svävade - John Boyne

Pojken som svävade av John Boyne är en välskriven bok med en originell och smart berättelse om den åttaårige pojken Barnaby Brocket. Barnaby är det yngsta barnet i den mest normala familjen i Australien. Hans föräldrar är tråkiga, respektabla och har ingen lust att förändras. Familjen bor i ett normalt hus och har två andra normala barn och en normal hund.

Men Barnabys födelse har förändrat allt. Även om den lille pojken försöker med alla medel att behaga sina föräldrar, verkar ingenting vara bra nog för dem. En dag bestämmer fru Brocket att hon har fått nog. Hon är trött på nyfikna grannar och journalister. Hon och hennes man bestämmer sig för att Barnaby måste lämna hemmet.

Rädd och övergiven börjar den unge pojken Barnaby sitt äventyr ut i världen. Han träffar människor, ser en cirkus med ovanliga föreställningar, kommer i kontakt med konstnärer med unika talanger och mitt i allt detta leder livet till en resa i rymden. Men trots alla dessa äventyr vill Barnaby åka hem och när tillfället dyker upp tar han chansen.

Det här en en fin berättelse om Barnaby Brocket som utmanar tyngdlagen; han svävar. Men att få vara sig själv, det är det viktigaste här i livet än att hela tiden försöka behaga andra människor, något som Barnaby lär sig på sin resa.

En jättefin berättelse det här, skriven av John Boyne. Rekommenderas!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar