fredag 22 februari 2013

Rymmarnas natt - Christina Nyrell & Åsa Storck

Har precis läst den lättlästa boken Rymmarnas natt av Christina Nyrell och Åsa Storck. Det är en ganska tunn, liten bok, med en färglad framsida och svartvita illustrationer i boken. Berättelsen är skriven i korta meningar och korta stycken, men jag upplever den inte "hackig" som det lätt kan hända med korta meningar.

Rymmarnas natt handlar om Maggan som vill rymma hemifrån eftersom hennes föräldrar är konstiga. Maggan har en padda att surfa på för att planera sin rymning, men frågan är vart hon ska ta vägen. Maggan rymmer flera gånger, men kommer inte långt. Hon inser att rymning kräver planering! En natt, under Maggans rymningsförsök, träffar hon på Alex, Samira och Henke och tillsammans rymmer dem. Föräldrarna blir oroliga och polisanmälan görs. Nya vänner, ny kärlek och alldeles underbara vänner har Maggan egentligen. Hon kommer fram till att hon ändå är nöjd med sitt liv.

Nu är jag mest nyfiken på om det kommer en lärarhandledning till boken Rymmarnas natt. Jag har tidigare skrivit om annat material av Christina Nyrell som också ges ut av Isaberg Förlag. Mer om detta kan du läsa här.

1 kommentar :