söndag 17 februari 2013

Mellan hopp och förtvivlan: berättelser om barnlöshet - Karin Tideström & Ylva Sundgren

Har precis läst en sorglig bok, men också insett att efter förtvivlan kommer hopp och förhoppningsvis ett efterlängtat barn. Boken Mellan hopp och förtvivlan: berättelser om barnlöshet är en nyhet från LL-förlaget och klassas som lättläst bok, nivå 2. Och visst är boken lätt att läsa och de olika läsnivåerna kan du läsa mer om på förlagets sida.

Bokens författare är Karin Tideström och Ylva Sundgren är fotograf. Tillsammans har dem skrivit en viktig bok, både för de som har lätt att få barn, men även för dem som längtar efter ett barn, men har svårt att bli med barn. Det finns andra i samma situation och det är därför boken är så viktig. Och i just den här boken skriver författarna om tre par som är ofrivilligt barnlösa och alla tre paren testar till slut IVF-behandling för att kunna bilda familj.

Det här hade kunnat bli som vilken annan bok som helst, som handlar om ofrivillig barnlöshet, men det är inte lika enkelt att stänga igen just denna bok och släppa tanken på de tre paren eftersom det finns foton i boken. Fotona ger en bild av människor - riktiga människor - i en situation de själva inte har valt. Fotona känns nära, skapar tydlighet och påverkar läsaren känslomässigt.

Mellan hopp och förtvivlan är en viktig bok, den beskriver parens situation samtidigt som texten varvas med viktig fakta. Läs den!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar