lördag 5 januari 2013

Engelsk universitetsgrammatik - Jan Svartvik & Olof Sager

Det börjar bli dags att ställa om klockan till arbetstid igen efter ett skönt jullov. Det innebär sena planeringskvällar och förhoppningsvis fler inlägg på bloggen igen efter en skön julledighet. Vad kan vara bättre att börja skriva om, om inte studentlitteratur? Eller?

Hur som helst, i min hand håller jag Engelsk universitetsgrammatik av Jan Svartvik och Olof Sager. Det är en väldigt tjock och stor bok om engelsk grammatik och jag upplever den som en modern bok som täcker mycket inom den talade och skrivna engelskan. Grammatikboken kan användas för två olika syften, dels att främja inlärningen, men också fungera som ett uppslagsverk. Till boken finns också en tunn övningsbok på 46 sidor med nyckel. I nyckeln finns ibland alternativa lösningar, men sparsamt eftersom olika språkliga möjligheter är något som bäst diskuteras med läraren.

Engelsk universitetsgrammatik är en otroligt bra grammatikbok för den som behöver en utförlig framställning av det moderna språket. Boken visar även på skillnader mellan engelskan och svenskan. Behovet av goda kunskaper är stort och i Sverige har den inte minskat, kan jag klart säga. Den här grammatikboken är då något att införskaffa om man är intresserad av att läsa engelska på egen hand för att förbättra sitt språk eller om man läser en kurs i engelska på universitet.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar