måndag 21 januari 2013

Älska är ett verb - Johanna Immonen

Johanna Immonen har gett ut boken Kärlek är ett substantiv som jag också har skrivit om här på bloggen. Nu har jag läst fortsättningen - Älska är ett verb. Johanna Immonen har själv erfarenhet av att arbeta med ungdomar och svenska på nybörjar- och fortsättningsnivå vilket jag också kan se i hennes skönlitterära böcker.

Återigen får läsaren träffa fyra killar och tjejer i 16-17-årsåldern. Det är första terminen i skolan och varje person skriver dagboksanteckningar om kärlek, oro för framtiden om hur vissa människor lär känna nya människor väldigt lätt. Många tankar och känslor hos ungdomarna kommer fram.Vad ungdomarna i boken har gemensamt är att dem alla är nya i Sverige och de är alla tonåringar.

Längst bak i boken finns också diskussionsfrågor och uppgifter att arbeta med. Minst en skrivuppgift finns också till varje kapitel. Det är helt klart en bra bok att arbeta med tillsammans med nyanlända elever eller elever på fortsättningsnivå sista året i 9:an eller på Språkintroduktionsprogrammet på gymnasiet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar