söndag 16 december 2012

Onda krafter i Sollentuna - Coco Moodysson

Jag blev lite lurad av Coco Moodyssons bok Onda krafter i Sollentuna. Tänkte först att det här var en fantasybok. Men visst finns det ändå lite magi i Coco Moodyssons första ungdomsroman, om pojken Alexander som flyttar från Sollentuna till Farsta, där han börjar i en ny skola.

Alexander känner sig annorlunda och ensam och han önskar att hans liv var lite annorlunda. Alexander tror att det finns en ond kraft inom honom och att en schaman kan hjälpa honom med det. Alexander genomgår en kris och han är mer eller mindre övertygad om att den onda mörka kraften inom honom inte kan kontrolleras.

Alexanders pappa har träffat en ny kvinna, en präst, som Alexander och hans pappa har flyttat in hos. Alexanders mamma har också flyttat till samma stad och börjar nu att umgås med sin son. Mamman är skadad och ligger på sjukhus, mammans hund bor kvar i huset som mamman är inneboende och mitt i allt detta finns en fosterdotter i huset där mamman bor som Alexander är intresserad av. Av en ren slump, eller kanske inte, stöter Alexander väldigt ofta ihop med en annan tjej, Viola med de stora tänderna och långa tröjorna. Hela Viola signalerar utanförskap och hon visar också intresse för Alexander som han till en början känner sig obekväm med.

En samling udda människor förekommer i boken och Alexander börjar bli mer och mer bekväm med sig själv och de mörka krafterna börjar att försvinna.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om just denna bok. Trodde att den skulle vara bra och det är den på sitt sätt. Men det är tyvärr ingen bok jag kommer att komma ihåg.

Gästinlägg av Bookis syster för Bookis litteraturblogg.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar