torsdag 22 november 2012

Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna - William Joyce

Berättelsen handlar om den bokälskande Morris Lessmore, vars personliga bibliotek blåses bort i en fruktansvärd vind, men som sedan finner en märklig byggnad där många böcker "satt bo". Morris Lessmores kärlek till böcker får honom att stanna kvar i det nya biblioteket, läsa böckerna, ta hand om dem och låna ut dem till andra läsintresserade.
 
Det här är en fantastisk och underbar bok om kärleken till böcker. Temat är vilken kraft böckernas innehåll har på sin läsare och hur den som älskar böcker vårdar dem och tar hand om dem. Bilderna i boken smälter samman; dygnen, årstider och åren går. Till slut blir Morris Lessmore gammal och lämnar biblioteket, men han bär med sig böckerna i sitt hjärta. Och berättelsen slutar som den började, "med att någon öppnar en bok".
 
Boken går raka vägen till min sons bokhylla eftersom han älskar böcker och vackra illustrationer. Bilderna och berättelsen talar om hur böcker kan förändra liv, lyfta människor och hjälpa dem att bli allt de drömmer om. Bilden nedan är från en sida ur boken som jag tagit med min mobilkamera för att visa på de vackra illustrationerna. En kopia av Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna, av William Joyce, bör finnas i varje familjs hem för att introducera barnen till "böckernas värld" och den glädje läsning kan ge.


 
Bild från boken
 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar