söndag 30 september 2012

Midnattsgränden - Rachel Caine


Midnattsgränden är den tredje boken i serien om Vampyrerna i Morganville av författren Rachel Caine. Böckerna är skrivna för unga vuxna och handlar om fyra vänner som bor i ett hus i staden Morganville, Texas. Ska man läsa om vampyrerna i Morganville är det bäst att läsa böckerna i ordning för att få ut det mesta av serien.

Mina favoriter i serien har varit första och tredje boken. När jag läste den andra boken så funderade jag starkt på om jag egentligen ville fortsätta läsa fler böcker i serien, men tidigare irritationer försvann i och med denna bok.

Midnattsgränden startar där Döda flickors dans slutade. Claire lovade att tjäna Amelie för att få skydd för sig och sina vänner. Men Claire är mer i fara nu än vad hon var innan Amelies skydd, när Claire var utan ett kontrakt. Det uppenbara är att Amelie skulle kunna offra Claire för ingenting så länge det främjar hennes egna mål.

Claire blir tvingad av Amelie att studera alkemi hos en sinnesrubbad vampyr och Claire blir invigd i en hemlighet som kan kosta henne livet. Denna hemlighet påverkar framtiden för alla vampyrer vilket nu också gäller hennes bästa vän Michael, som har blivit vampyr. Claire har därför inget annat val än att fortsätta studierna för att rädda vampyrerna från galenskap.

Midnattsgränden är berikad med komplexa karaktärer och inte alla vampyrer är onda, men inte alla människor är goda heller. Berättelsen i den tredje boken fortästter i en rasande takt, håller läsaren uppslukad från första sidan och rätt igenom till berättelsens cliffhanger slut. Vampyr fantasy är en intressant genre och har säkert många av sina läsare bland tonåren, men jag tror att den även kan tilltala den vuxna läsaren.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar