måndag 24 september 2012

De hemliga breven från Munken som sålde sin Ferrari - Robin Sharma

När du först hör bokens titel påminner det dig säkert om Robin Sharmas tidigare bok: Munken som sålde sin Ferrari. En bok som jag väntade på i evigheter, men som aldrig nådde fram till mig på grund av postens fantastiska service... eller borde jag säga icke fantastiska...

Till skillnad från andra, liknande böcker finns det inga dolda avsikter i berättelsen, ingen känsla av att historien är kamouflerat i ord. Det är kort och gott en resa som Jonathan gör och under resans gång börjar inse hur otillräckligt han har levt sitt liv tidigare. Hur hans problem, både privata och offentliga berodde på hans egna beslut. Han valde att vara olycklig, han valde ett liv som satte mer värde på jobbet än familjen - hans fru och hans barn.

De hemliga breven från Munken som sålde sin Ferrari är en självhjälpsbok vars syfte är att hjälpa dig att leva ett bättre liv och få dig att bli en starkare, mer förnuftig person när du har läst ut den. Genom Jonathans resor och hans försök till att samla talismaner ska vi tro på den kraft som livet ger oss. Möjligheter, lugnet och skönheten i allt avskräcks av den brådska vi hela tiden har. Vi tenderar att fokusera på det negtiva och är ofta så försiktiga att vi glömmer bort att leva. Vi är helt enkelt rädda för att leva om vi ska tro på Robin Sharmas berättelse. Kanske dags för en förändring!?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar