onsdag 15 augusti 2012

Det borde finnas regler - Lina Arvidsson

Det borde finnas regler av Lina Arvidsson är en tonårsbok om Mia och hennes bästis Mirjam, som är ihop med en 40-årig gubbe. Mia, som går i åttan, bor på en lite ort där ingenting händer. Mia drömmer om att vara konstnär, om Los Angeles och om att få bestämma själv. Förvirrad blir hon också när drömkillen dyker upp för hon är ju inte kär. Men trots att hon inte är kär, inte alls, känns allt väldigt komplicerat och allt skulle bli så mycket lättare om det hade funnits regler.

Den här boken speglar verkligen en 14-årigs liv. Hur problematiskt det är att vara 14, att vilja bestämma själv, ta egna beslut och få känna sig vuxen.

Mia är en rolig tjej, men kan ibland bete sig som en idiot. Något som jag ibland kan tycka är lite överdrivet. Det finns delar i boken man kan känna igen sitt tonårsliv i, medan andra delar är lite väl överdrivet och pressat.

Det här är en ganska långtråkig bok eftersom det inte händer så mycket. Det är mycket tonår, eller rättare sagt fjortis känsla över det hela för att jag ska tycka om den.


Recenserad av Bookis syster för Bookis litteraturblogg

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar