lördag 2 juni 2012

Underverk - Brian Selznick


Brian Selznick - kanske nu väldigt känd för filmatiseringen av hans bok Hugo Cabret - har också skrivit boken Underverk. En 627 sidor tjock bok full av text och bilder. Jag blir helt fascinerad av hur författaren lyckas med hjälp av bilder berätta en fantastisk historia. Bilderna spelar en central roll i berättelsen och visar också upplevelser och känslor.

Det finns två olika berättelser i Underverk. Den ena berättelsen är om en pojke som heter Ben och berättelsen börjar i Minnesota 1977. Ben är döv på ena örat. När hans mamma dör smyger Ben hem och hittar en bok med en mystisk skrift. Den andra berättelsen handlar om en flicka som heter Rose i New York City 1927. Efter ett tag ansluter sig de två berättelsena till varandra vilket gjorde mig förvånad men glad.

Brian Selznick är en författare vars böcker man ska läsa. I Underverk har han experimenterat med den berättade formen och även med bilder. I stället för ord använder författaren bilder som säger mer än 1000 ord. Det här är definitivt 627 sidor värt att läsa och titta på!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar