fredag 1 juni 2012

Nigellas kök: fler recept från hemmets hjärta - Nigella Lawson

Härliga Nigella Lawson har skrivit ännu en underbar kokbok. Jag har alltid varit ett stort fan av hennes kokböcker och matlagningsprogram eftersom hon gör dem alltid så personliga, och alla kan laga hennes goda mat om man vill och är intresserad.

Nigellas recept är lätta att följa eftersom hon skriver i punktform, steg för steg hur man ska göra. Ingredienserna har dessutom en annan färg än resten av texten, det gör det hela mycket lättare att läsa och komma ihåg vart man var i receptet, när man står i köket upptagen med att få ett perfekt resultat.

I boken finns det en variation av olika recept, allt från desserter till rätter med konstiga namn som "slampans spagetti" och även recept på vad man ska göra av sina matrester. Det här är en bra och prisvärd kokbok med en massa läckra bilder och recept som är lätta att laga både till vardag och om man vill lyxa till det lite då och då.

I Nigellas kök får vi också läsa om dem olika köksredskapen hon har i sitt kök och hur man bäst ska använda och förvara dem. Vi får ta del av de värsta köksprylarna Nigella har och även praktiska tips på hur man får bort tefläckar från koppar och flera andra användbara tips för den som älskar att stå i köket och laga mat, men även för nybörjaren.


Recenserad av Bookis syster för Bookis litteraturblogg.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar