måndag 14 maj 2012

Eld - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

Ytterligare en bok som hållt mig fången är den andra boken i Engelsfors-trilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Den första boken, Cirkeln, blev en jättestor succé och nu har den andra boken, Eld, kommit. Jag gillande inte riktigt Cirkeln, tyckte den var lite seg och tråkig, men boken Eld däremot har varit jättesvår att lägga undan.

Vi får än en gång träffa de utvalda, tonårshäxor, som har ett uppdrag. De ska rädda världen från ondskan och det kräver då att de samarbetar och håller sitt uppdrag hemligt. Flickorna går andra året på gymnasiet, de lever helt vanliga liv men de har krafter för att bekämpa ond magi. De utvalda bor i en svensk småstad, Engelsfors, där en ny rörelse, PE (Positiva Engelsfors) precis har startat. Rörelsen drar till sig människor som vill tänka positivt och allt fler ansluter sig till den. Ganska snart upptäcker flickorna att det är magi inblandad.

Författarna är väldigt duktiga på att få fram karaktärernas olikheter och identiteter. Karaktärerna är verkliga med sina kärleksproblem, föräldragräl och socialen som kontrollerar. Skolan borde vara en fristad från allt detta kan man tycka, men även där börjar grupper att bildas. Antingen är man för eller emot, det finns inget mitt emellan.

Sammanfattningsvis är Eld en underbar berättelse som kombinerar den sociala verkligheten och fantasy där mycket av handlingen och karaktärerna kan vara och finnas på riktigt. Det är definitivt en bok man sträckläser och jag väntar med spänning på den tredje och avslutande delen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar