torsdag 24 maj 2012

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet - Jennifer E. Smith

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet - sådär, nu har jag skrivit hela bokens titel för att ha det avklarat. Det är en ganska lång titel måste jag säga och lite jobbig att komma ihåg. Författaren till denna bok heter Jennifer E. Smith.

Fyra minuter kommer Hadley försent till planet som ska ta henne till London och till hennes fars bröllop och det förändrar hela hennes liv. Ändå blir det inte en tragisk försening eftersom hon träffar Oliver, en charmig, brittisk pojke som sitter i sätet bredvid henne på nästa flyg.

Berättelsen äger rum under 24 timmar och berättas i nutid. Den komprimerade tiden gör att läsaren får möjlighet att förstå karaktärerna på djupet. Hur Hadley har kämpat för att radera sin pappa ur sitt liv på grund av den nya kvinnan han ska gifta sig med. Hur Oliver behandlar komplicerade ämnen om sin pappa, vilket läsaren får små glimtar av. Det är en berättelse som bevisar att det finns något som heter kärlek vid första ögonkastet, precis det som händer mellan Oliver och Hadley. Alla känslor och tankar är mycket djupare än det ser ut. Det är inte någon lättsinnig romantik och kärleken mellan Oliver och Hadley och mellan Hadley och hennes pappa är ingenting som går att rucka på. Den är stadig och djup.

Smith har lyckats skriva en vacker och tänkvärd berättelse på ett aktuellt tema. Vågar man tro på kärleken när man är 17 år och har sett föräldrarnas äktenskap sluta i kras?

1 kommentar :