fredag 13 april 2012

Lotte - Lesley Pearse

25-årige kosmetologen Dale arbetar på ett spahotell som ligger vid en strand där en ung kvinna hittas. Kvinnan har förlorat minnet, hon kommer inte ihåg något om sitt förflutna och om de händelser som har lett henne till den strand där hon nästan drunknade. När Dale får syn på en teckning av den mystiska kvinnan i tidningen går tankarna till hennes rumskamrat Lotte som tillsammans med Dale arbetade på ett kryssningsfartyg. Dale träder fram och berättar för polisen att kvinnan är Lotte.

Lottes minne börjar komma tillbaka och hon är verkligen i trubbel. På sjukhuset försöker en man att strypa henne och Lotte förstår inte vem som vill se henne död. Läkarna upptäcker också att Lotte har fött ett barn, troligen någon gång under de senaste tre månaderna och man påbörjar sökandet efter barnet. Allt hänger hela tiden på om Lotte kan återställa sina minnen i tid.

Lesley Pearse har skrivit en lång lista av bästsäljande böcker. Jag har läst ett par av dem tidigare och nu senast läste jag Lotte, en bok som inte gör sin läsare besviken. Jag kunde inte lägga ner boken och det var svårt att ta en paus i läsningen när Pearse hela tiden avslöjar viktiga detaljer. Det är en frisk, spännande och annorlunda berättelse. Definitivt en bok värt att läsa.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar