söndag 1 april 2012

Grand final i skojarbranschen - Kerstin Ekman

Jag har nu i flera veckors tid försökt läsa Kerstin Ekmans bok - Grand final i skojarbranschen. Äntligen är jag färdig! Språket är helt fyndigt och ibland undrar man om Kerstin Ekman har använt sig av sitt liv i denna bok. Det här är helt klart en bok som tar långt tid att läsa och det är en sån bok som också bör läsas om.

Det här är historien om två kvinnor, Lillemor som är vacker och vet hur man för sig och Babba som egentligen är den som skriver böckerna Lillemor ger ut i sitt namn. Men nu har Babba i sitt senaste manus avslöjat allt - att hon har skrivit novellen som Lillemor har fått representera i en novelltävling. Men Babba är själv skuld till allt detta. Hon trodde från början att hon var för ful för att bli känd och istället valde hon Lillemor som representat. Men nu är frågan om Babba får ändra sig och vems är egentligen skulden? Det får man fundera ut själv.

4 kommentarer :

 1. Har funderat på att läsa denna, nu blir jag ännu mer nyfiken!

  SvaraRadera
 2. Ja, gör det! Den är riktigt bra!

  SvaraRadera
 3. Har faktiskt inte läst Kerstin Ekman alls trots varma rekommendationer från många håll. Får nog ge mig på hennes böcker för hon verkar faktiskt väldigt bra!

  SvaraRadera
 4. Lena o Tommy: Ja, den här boken var bra i alla fall :)

  SvaraRadera