lördag 7 april 2012

För evigt - Maggie Stiefvater

Igår höll jag mig hemma hela dagen. Lite trist väder var det. Passade på att läsa För evigt, den tredje och sista boken i serien om vargarna i Mercy Falls av Maggie Stiefvater. Lite tråkigt att serien är slut, men jag tror också att om den hade varit fler böcker lång så hade man tröttnat efter ett tag.

För att förstå hela historien behöver man läsa de två första böckerna i serien. Frost och Feber. I För evigt är rollerna ombytta. Den här gången är det Sam som väntar. Även om hans väntan på att Grace ska återfå sin mänskliga skepnad är som tortyr, är det inget i jämförelse med den plåga han känner när han tänker på de faror hon utsätts för i skogen. Mr Culpeper vill döda vargarna i Mercy Falls sedan hans son dödades av dem och nu när man har hittat en död flicka i skogen, försöker Culpeper att lagligt få sin önskan igenom.

Grace är den som Sam prioriterar, men han känner också ett ansvar för Beck och alla de andra vargarna. Sam och Grace försöker att komma på en plan för att rädda vargarna, medan Cole St Clair, före detta sångare i Narkotika och en av de nyaste medlemmarna i vargflocken, försöker hitta ett botemedel mot sjukdomen som smittar människor och förvandlar dem till vargar. Med hjälp av Isabel Culpeper, en mycket osannolik bundsförvant, får vargarna äntligen lite hopp till att klara sig från massmordet Isabels pappa sätter igång.

För evigt har allt - hjärtevärmande romantik, tonårsuppror, torr och kvick humor. Den får en att skratta och bli irriterad. Det är också den sista delen om vargarna i Mercy Falls trilogin. Boken ger läsaren en tillfredsställande avslutning samtidigt som den lämnar utrymme för läsaren att undra hur framtiden kommer att bli för vargarna.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar