torsdag 12 april 2012

Bokförslag

Boken heter Naserian och är skriven av Anders Trense. Den handlar om Mikael som kommer från Sverige men bor med sin familj i Nairobi, Kenya. Mikaels föräldrar är lärare på svenska skolan i Nairobi och Mikael och hans yngre syster Amanda går i svensk skola. Mikael har lärt sig swahili och han trivs i Kenya.

En dag träffar Mikael massaiflickan Naserian och det är kärlek vid första ögonkastet. Trots att det inte är möjligt vill Mikael vara med Naserian, han kan inte leva utan henne. Andra ser inte lätt på deras kärlek eftersom de är från olika världar. En dag skickas Naserian hem till byn och Mikael försöker att göra allt för att hitta henne. Många avråder honom och säger att han ska glömma Naserian.

Trots människors fördomar är kärleken mellan två unga människor, som gör allt för att få vara tillsammans, starkare. En väldigt vacker bok om att aldrig ge upp. Rekommenderas varmt!


Noveller för Världens Barn 2011 - En härlig novellsamling med författare som jag känner till, nobelpristagare och författare som var okända för mig. Boken är en gåva till Världens Barn, en samling med 26 noveller ur världslitteraturen med cd i Mp3-format som medföljer boken. Författarna har skänkt sina texter till Radiohjälpens insamling för Världens Barn. Av bokens pris faller 100 kr till Radiohjälpens insamling för att hjälpa utsatta barn över hela världen. Skynda dig att göra en viktig insats - köp Noveller för Världens Barn!


Förfärliga fakta - serien är humoristiska böcker som gör naturvetenskap roligare, är rikt illustrerade och vänder sig till barn från 10-11 år. Nedan är boktips på två böcker i serien.

Blod, ben och baciller av Nick Arnold - En faktabok om människokroppen och kroppens biologi. Naturkunskap presenteras på ett roligt sätt med bilder och text - massvis med text. Tyvärr. Många gånger är svåra ämnen tråkiga och jobbiga för att det är så mycket text att läsa. Det hade istället varit bra med större färglada bilder och mindre text. Mycket intressant bok ändå om ditt inre och otrevliga sjukdomar man kan råka ut för.

De fyra fängslande räknesätten av Kjartan Poskitt - Matematik på ett roligt och intresseväckande sätt. De fyra räknesätten behandlas och förenklas. Här får du lära dig hur du kan hantera bråk utan att tappa fattningen enligt baksidestexten. Det kan vara krångligt med matematik om man inte kan grunderna - de fyra räknesätten: addition, subtraktion, multiplikation och division. Poskitt visar hur du kan använda dem med hjälp av text och bild.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar