onsdag 8 februari 2012

Tips på läsning för träningsintresserade

Forma kroppen och maximera din prestation- om kost och träning på vetenskaplig grund - Nicklas Neuman

Är du en träningsmänniska så är denna bok ett måste i bokhyllan. Träning och kost går hand i hand och den ena kompletterar den andra för att uppnå det mål som strävas efter. Kost och träning är nyckelorden i denna bok som handlar om hur man, genom att kombinera dessa två, kan forma kroppen. För vissa är målet att öka muskelmassan i kroppen medan andra vill minska vikten. Nicklas Neuman är kostvetare och Jacob Gudiol är sjukgymnast och tillsammans har de kunskaperna om hur du kan åstadkomma maximal styrka, volym eller uthållighet. Boken ger bland annat praktiska förslag på kost- och träningsupplägg, styrketräning och konditionsträning.

Jag tycker att det är intressant att läsa böcker som handlar om att förbränna kolhydrater och för att få önskad vikt. Men det känns lite som att alla böcker skriver om just sådant man egentligen vet men inte riktigt följer. Forma kroppen tar på något sätt tankarna ett steg framåt, främst för den träningsintresserade och den är framför allt väldigt pedagogisk. Kapitlet som jag gillade mest var just varför alla människor inte får samma resultat av träning och av den mat vi äter. När man vill gå ner i vikt är man så fokuserad på att minska på maten eller ta bort den helt, men kosthållning och träning går hand i hand för att nå en önskad vikt på ett hälsosamt sätt.

Min svåger har fått läsa denna bok och han har jag burit med sig boken i väskan ett bra tag. I den hittar han svar på många frågor som han har gått och grubblat på länge. Det är en vältänkt och genomarbetad bok som hjälper alla intresserade att ta träningen till nästa nivå.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar