tisdag 7 februari 2012

Titanic: katastrofen - Bengt Fredrikson

Jag tror att väldigt många har sett filmen Titanic med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna som Jack och Rose. Nu finns det en bok i lättläst version om det "osänkbara" fartyget Titanic som i april 1912 sjönk till havets botten - Titanic - Katastrofen av Bengt Fredrikson.

Nu, många många år senare, kan människan fascineras av Titanic och dess historia. Hur Titanic på sin jungfruresa krockade med ett isberg och sjönk till Atlantens botten. Hur fartygets passagerare inte fick plats på livbåtarna eftersom båtarna inte räckte till alla. I den lättlästa versionen får läsaren främst ta del av passagerarna från tredje klass som inte fick komma upp på däck när fartyget sjönk.

Trots att detta är en faktabok och trots att jag har sett filmen Titanic och vet utifrån filmen vad som hände, kan jag inte låta bli att fascineras av historien. Boken klassas som lättläst version, men kan läsas av alla oavsett om man behöver läsa lättlästa böcker eller inte. Det är historien som är intressant och inte hur texten är skriven.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar