lördag 11 februari 2012

I januari...

...utkom tre nya böcker på Argasso bokförlag. Böckerna ingår i serien Läsvänligt, speciellt riktad till ungdomar som har läs- och skrivsvårigheter eller svenska som andraspråk. De tre nya böckerna är:

Tor och magins mästare av Kevin Crossley-Holland - Tor är med i sitt livs strid. Han måste möta jättar i jättarnas land. Frågan är om han kommer att vinna över jättarna? Det här är en bok om legender och myter som författaren blåser liv i med hjälp av ett enkelt språk. Kapitlen är korta, texten är tydlig och stor och varvas med fina svartvita illustrationer.

Dödsjakten av Simon Chapman - Det här är en kort roman som är fylld med action och spänning. Den handlar om Jake som en dag råkar bli vittne till ett mord. Mördarna kommer på honom och Jake flyr för sitt liv. Den enda flyktvägen är dödens hopp. Jake har aldrig vågat sig på den tidigare och nu tvingas han att övervinna sin rädsla och klara språnget. Berättelsen har ett bra språk som utmanar läsaren, den innehåller uttryck och ord som förstås genom sammanhanget och de svartvita illustrationerna förstärker berättelsens spänning.

Djävulsstatyn av E.E. Richardson - Boken handlar om en pojke, Ben, som köper en staty på en marknad. Han hade inte tänkt köpa statyn och nu när det är gjort är varje dag och natt en mardröm. För att Ben ska slippa detta helvete behöver han göra sig av med statyn och det enda sättet är att sälja den. En spännande och skrämmande bok.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar