torsdag 19 januari 2012

Tigern av Kate DiCamillo ger en inblick i två barns krossade liv. Rob och Sixtine möts på skolbussen, ett fordon full av plågoandar. Istället för att det ska vara en fristad från hemmet, har bussen blivit en plats för grymhet och våld orsakad av andra studenter. Lärarna i skolan väljer att inte låtsas om något istället för att försöka stoppa våldet mot Rob och Sixtine.

Rob har stängt av alla känslor och minnen av sin döda mor. Nu bor han och fadern på ett motell där fadern också arbetar. Livet verkar hopplöst tills den dag Rob ser tigern. Tigern blir en symbol för Robs och Sixtines fångenskap. Sixtine insisterar på att tigern bör befrias, Rob är däremot osäker. Situationen löser sig inte på ett vackert sätt när Rob och Sixtine väljer att befria tigern.

Det här är ingen lättsam bok, trots att den är lätt att läsa. Det går snabbt att läsa Tigern och den innehåller inga långa, utdragna scener. Det är med säkerhet författaren berättar en fin historia om förlust, hopp, vänskap, familj och de val vi gör i livet varje dag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar