söndag 18 december 2011

En riktig klassiker + annat

Charlotte Brontës Jane Eyre är en riktig klassiker! Den är dessutom filmatiserad och väldigt bra både som bok och film. Nu finns boken i seriealbum och ges ut av Argasso bokförlag. Serien är väldigt vackert illustrerad och precis som i boken får läsaren följa Jane Eyres olyckliga barndom till vuxenlivets smärta och glädje.

Fler böcker som ges ut av Argasso bokförlag är:

Vi och dom av Bali Rai. Boken handlar om den nyinflyttade David som tror att han kan klara av vad som helst. Men nu har han hamnat på en skola där han förmodligen är den enda vita killen. Frågan är nu om David klarar av vad som helst, kan han lyckas stå emot de som börjar trakassera honom?

Sanningar i solen av Anna Hellerstedt. Berättelsen handlar om en 15-årig flicka som åker till Afrika tillsammans med sin pappa. Hennes invandrarfientlige pojkvän är kvar i Sverige och hon saknar honom oerhört. Men tiden i Afrika och de äventyr hon upplever förändrar henne...

Jane Eyre är som sagt en klassiker och förlorar aldrig sin tjusning. De andra två böckerna behandlar teman som känns aktuella och väldigt viktiga att prata om. Båda böckerna är lättlästa och kan med fördel läsas av både unga och vuxna. Det är också böcker som kan användas i undervisningen med teman om rasism, acceptans och egna värderingar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar